SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
5-stars > ZEEland Boerderij
ZEEland Boerderij

Leer op een spannende en leuke manier alles over het leven op en rond het boerenerf en de akkers.


Ooit was het een varkenskot, nu de ZEElandboerderij. Mevrouw Klaproos heet de bezoeker welkom en vertelt wat er allemaal te beleven is.

Tentoonstellingen


De ene expositie gaat over de akkerranden van Noord-Beveland de ander over natuurlijk Walcheren. Opgezette exemplaren maken het landschap op de tentoonstellingstafels compleet. Kinderen kunnen eronderdoor kruipen, in een gat omhoog komen en zo midden tussen de dieren belanden. Laadjes met ontdek-inhoud bevatten onder andere aardappels, nestjes en hazenvellen. Ze zijn niet alleen om te bekijken, je mag er ook aan ruiken en voelen.

Op grote foto's met een bewegend element zijn de eilanden van de provincie Zeeland afgebeeld. Van elk gebied is te zien wat het zo bijzonder maakt. Hier is kijken echt ontdekken.


Tafelcomputer


Midden in het Info-doecentrum staat een met de hand bestuurbare Microsoft Surface tafel. Door er één van de 45 beschikbare kaartjes op te leggen worden aan de hand van foto's onderwerpen zichtbaar gemaakt. De foto's kunnen vergroot, verkleind en verplaatst worden. Met dit interactieve medium wordt informatie persoonlijke educatie.GPS-tocht


Een wandeling over het terrein is een spannende ontdekkingstocht vanwege de GPS gestuurde techniek. Het educatieve element is verwerkt in een intrigerende puzzeltocht. Aan het eind wordt gecontroleerd of de antwoorden juist zijn. Daarna door de deur voor een daverend applaus ....Attracties rondom het erfNatuurmuur


Deze houten wand is gemaakt van allerlei natuurlijke materialen en hangt vol met nestkastjes en voederhuisjes voor vogels, insecten en vleermuizen. Je staat er heerlijk beschut, een prima uitkijkplaats over het land.
Proefvelden


Diverse stroken grond ingezaaid met bloemen en kruiden als voorbeeld van de akkerranden of beplant met voorbeeldgewassen.

Hoptunnel


Hop is een belangrijk ingrediënt voor bier en dus ook voor het Zeeuwsche Farm Bier. Met de hopplanten is een natuurlijk tunnel gemaakt van 24 meter lang en 5 meter hoog.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel