Zeelandboerderij nieuwste attractie Five Star Farm
Categorie : Nieuwsarchief
Dit voorjaar is het oude varkenskot op het erf van de Five Star Farm volledig gerestaureerd en omgebouwd tot natuurinformatiecentrum van de Zeelandboerderij. Zoals de naam al zegt zijn er educatieve elementen die hands-on ontdekt kunnen worden.
Kinderen kunnen onder de tentoonstellingstafels doorkruipen en allerlei laadjes openen met voel- en ruikmateriaal. De exposities over de akkerranden van Noord-Beveland en ganzen in Zeeland zijn daarmee ook voor hen extra aantrekkelijk gemaakt.

De ontdekkingstocht wordt vervolgd via een computertafel die iedereen zelf kan besturen. Het biedt een schat aan informatie in beeldmateriaal dat op speelse wijze gepresenteerd wordt. Op grote foto's met driedimensionale bewegingstechniek staan landkaarten van alle Zeeuwse eilanden.

Ook buiten valt van alles te beleven. Er is een natuurmuur met een uitgebreide collectie nest- en voederkastjes, er zijn proefvelden met gewassen en zaaigoed en er is een hoptunnel. De puzzeltocht met GPS techniek die langs alle buitenelementen voert, spreekt ook de oudere jeugd enorm aan. Door deze trendy applicatie krijgt het leven op en rond het erf een extra dimensie.

Kortom de Five Star Farm is een waardevolle attractie rijker.

Kijk voor meer informatie bij het Zeelandboerderij